Home Blessurepreventie
Blessurepreventie Afdrukken E-mail


Fysio Fitness

Een blessure is enorm vervelend. Het weerhoudt u ervan dingen te doen die u wilt doen. Of dat nu in uw dagelijks leven is of bij het sporten. Bij Sportoptimaal wordt samen met u bekeken hoe u sportblessures kunt voorkomen. Dat varieert van tapen tot (sport)massage en alles wat daar tussen mogelijk is. Samen bekijkt u wat de klachten zijn en wordt er een behandelplan voor u opgesteld. Hierin wordt uiteraard rekening gehouden met uw specifieke (on)mogelijkheden en wensen. In de vorm van behandelingen, adviezen en oefeningen gaat u aan de slag om weer beter te kunnen bewegen.

Fysiofitness
Een onderdeel van het behandelplan kan zijn fysiofitness. Het doel is om mensen gezond en verantwoord te laten bewegen met de juiste uitgangshouding en in een juiste uitvoering.

Voor wie?
Omdat niemand hetzelfde is, kunnen klachten enorm verschillen. Daarom is het doel van bewegen voor iedereen weer anders. Sport u veel? Dan kan het zijn dat bepaalde spiergroepen te sterk zijn in verhouding tot andere spiergroepen. Door heel gericht te trainen kunt u die balans herstellen. Bij lage rugklachten kan stijfheid, bijvoorbeeld door zittend werk, een oorzaak zijn. Dan zult u meer aandacht besteden aan rek- en strekoefeningen. Zo is er veel mogelijk. Zelfs als u geen klachten heeft, kan fysiofitness u helpen bij het opbouwen van een algemene conditie. Dit kan u bij andere sporten ondersteunen. Vooral bij sporten waarbij een eenzijdige belasting gevraagd wordt of veel coordinatie vereist is.

Wat kunt u verwachten bij uw eerste afspraak?
De eerste afspraak heeft als doel de klachten duidelijk te maken en een behandelplan te bespreken. Het uitgangspunt van SportOptimaal is om u zo snel mogelijk meer bewegelijkheid te geven. Tijdens het gesprek worden afspraken gemaakt over de behandeling en eventuele fysiofitness.

Klik hier voor de tarieven 
Kamer van Koophandel 30266505. IBAN: "NL 48 RABO 0125478585" t.n.v. SportOptimaal, Doorn.